• Λεωφορος Καποδιστριου 64 Φιλοθέη Αττικής - 210 6811000

ΙΣΤΟΡΙΑ

O Κώστας Λίτσας άνοιξε το κρεοπωλείο του στην Φιλοθέη το 2016 και ανήκει στην τρίτη γενιά κρεοπώλων της οικογένειας. Αγροτοκτηνοτρόφοι στον Κάλαμο, από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, η οικογένεια Λίτσα με τον παππού Κώστα, το 1957, κάνει το πρώτο της βήμα στον επιχειρηματικό κλάδο του κρεοπωλείου. Ο δαιμόνιος παππούς καταλαβαίνοντας γρήγορα την εξέλιξη του μικρού χωριού, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των ντόπιων αλλά και των διερχομένων και των παραθεριστών ανοίγει ένα μικρό κατάστημα για να πουλάει τα δικά του, αρχικά, κρέατα. Αρνιά, κατσίκια, μοσχαράκια, κοτόπουλα, κοκόρια ό,τι εκτρέφει στα βοσκοτόπια του. Η φήμη του γρήγορα εξαπλώνεται, τα βοσκοτόπια μεγαλώνουν. Οι δυο γιοι του ο Παναγιώτης και ο Γιώργος, παίρνουν τα ηνία της επιχείρησης και κυριολεκτικά την απογειώνουν. Εισάγουν μοσχάρια από την Γαλλία, γνωστές ράτσες όπως Charolaise, Limousin, Blonde d'Aquitaine, Hereford, και τα εκτρέφουν. Γρήγορα ανοίγονται σε ζωεμπόριο χονδρικής. Το επόμενο βήμα; Δημιουργούν ένα σύγχρονο σφαγείο, αυξάνουν τα βοσκοτόπια τους σε εκατοντάδες στρέμματα, μεγαλώνουν το κρεοπωλείο όπου στα χέρια τους γίνεται τόπος προσκυνήματος για τον μερακλή και τον απόλυτο κρεατοφάγο.

Κάθε γενιά …και ένα βήμα μπροστά!

Την αγάπη τους για το φαγητό, το κρέας, την ποιότητα και τις γνώσεις τους μεταλαμπαδεύουν στον νεαρό Κώστα, γιο του Παναγιώτη, που ανοίγει το 2016 τις πόρτες ενός μοντέρνου κρεοπωλείου στην Φιλοθέη. Ο Κώστας βάζει την δική του σφραγίδα στην οικογενειακή συνέχεια. Σύγχρονες κοπές κρέατος, μαρινάδες δικής του παραγωγής, παρασκευάσματα, μια σειρά γευμάτων Ready to Cook και προτάσεις από τον σεφ του καταστήματος με γεύσεις από την παγκόσμια κουζίνα, εισαγωγές κρεάτων ειδικής εκτροφής, συνεργασία με μονάδες κτηνοτροφικές που διαθέτουν πιστοποιημένα βιολογικά κρέατα. Το κρεοπωλείο Λίτσας σήμερα ικανοποιεί απόλυτα τον σύγχρονο τρόπο ζωής με σεβασμό στην υγεία του καταναλωτή. Καλύπτει κάθε ανάγκη για ποιοτικό και νόστιμο φαγητό της ελληνικής οικογένειας. Δίνει την λύση στο καθημερινό μαγείρεμα.