• Λεωφορος Καποδιστριου 64 Φιλοθέη Αττικής - 210 6811000

Kobe Beef

Πρόκειται για το πιο δημοφιλές κρέας στην διεθνή αγορά. Είναι ποιοτικό με φίνα, γλυκιά γεύση και μοναδικό άρωμα. Θεωρείται ο «βασιλιάς του κρέατος»!

Τα μοσχάρια αυτά εκτρέφονται με συγκεκριμένες μεθόδους , τρώνε υψηλής ποιότητας γρασίδι, ένα κάποιο ποσοστό πίνουν μπίρα ή σάκε ειδικά τους θερμούς μήνες και ανάλογα με την περιοχή για να τους ανοίγει η όρεξη και οι κτηνοτρόφοι τους κάνουν μασάζ για να αποφύγουν τις μυϊκές κράμπες και να κρατήσουν το κρέας τους μαλακό. Οι περισσότερες αγελάδες ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε σιτηρά και κινούνται πολύ λίγο –δύο μυστικά για την αναλογία λίπους και μυών που σχηματίζεται.

Λόγω γενετικής κατασκευής, το κρέας τους περιέχει υψηλότερο ποσοστό σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα από ένα τυπικό μοσχαρίσιο κρέας, ενώ οι αυξημένες ραβδώσεις λίπους με μαρμαρική υφή που έχουν αυξάνουν την αναλογία των μονοακόρεστων λιπαρών σε σχέση με τα κορεσμένα. Ανάλογα με το πόσο αισθητό είναι το ενδομυϊκό λίπος και όσο πιο αισθητό, τόσο ανεβαίνει στην ποιοτική βαθμίδα, με την υψηλότερη διαβάθμιση του κρέατος να λέγεται Kobe.
Στο κρεοπωλείο «ΛΙΤΣΑ» θα βρείτε rib eye, strilpoin, picanha.