Το τμήμα Delicatessen του Κρεοπωλείου Λίτσα λειτουργεί με επιλεγμένα προϊόντα από την εγχώρια και την διεθνή αγορά τροφίμων. Δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των πελατών του κρεοπωλείου για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.
DELICATESSEN
- Βιολογικά ζυμαρικά
- Ζυμαρικά με βουβαλίσιο γάλα
- Ζυμαρικά με γάλα γαϊδούρας
- Ζυμαρικά παραδοσιακά
- Βιολογικό ρύζι
- Όσπρια βιολογικής καλλιέργειας
- Chutneys
- Σάλτσες
- Μαρινάδες για όλα τα είδη κρέατος
- Μπαχαρικά
- Μείγματα μπαχαρικών
- Μουστάρδες
- Ξύδια αρωματικά
- Λουκάνικα Μυκόνου
- Κάπαρη ιταλική
- Καπαρόφυλλα
Κάθε μέρα φρέσκα:
- Τορτίγιες
- Ψωμί Burger
- Φρέσκες ζύμες πεϊνιρλί
- Ζύμες για πίτες
Κρασιά
Στο Deli θα βρείτε επίσης τα εκλεκτά κρασιά του κτήματος Γεροβασιλείου που μόνο το 2017 απέσπασαν 29 βραβεία από Ευρώπη και Αμερική!
- • Syrah
- Παράγεται από τα παλιά κλήματα του Κτήματος. Παλαίωση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια.
Έχει πυκνό μαυροκόκκινο χρώμα και κυριαρχούν τα αρώματα ώριμου δαμάσκηνου, μούρου και κόκκινου πιπεριού. Λίγο πριν την κατανάλωση το κρασί ανοίγει σε αρώματα, αν μεταγγισθεί για 30' σε γυάλινη καράφα. Σερβίρεται στους 16–18 °C.
Συνοδεύει: Κυνήγι, αρνί με λαχανικά, φιλέτα κόκκινων κρεατικών, σκληρά τυριά. - • Λευκό
- Συνδυασμός δυο ελληνικών ποικιλιών, της Μαλαγουζιάς και του Ασύρτικου. Σερβίρεται στους 8-10ΟC. Γεύση εξωτικών φρούτων με νότες πιπεριάς, γιασεμιού, πορτοκαλιού, πεπονιού, βοτάνων και λεμονιού. Συνοδεύει: Θαλασσινά, ψάρια, λευκά κρέατα με απλές σάλτσες, ζυμαρικά, χωριάτικη σαλάτα (ντομάτα & φέτα), μεσογειακή και ασιατική κουζίνα.
- • Avaton
- Παράγεται από τις τρεις ελληνικές γηγενείς ποικιλίες Λημνιό, Μαυρούδι και Μαυροτράγανο. Διαθέτει λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα, σύνθετο μπουκέτο μπαχαρικών με ώριμα μαύρα φρούτα (βατόμουρο), σταφίδα, καφέ και κακάο.
Παρουσιάζει μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης και σερβίρεται στους 16–18 °C.
Συνοδεύει: Κόκκινα κρέατα κατσαρόλας με πικάντικες σάλτσες - • Evangelo
- Ποικιλιακός Οίνος με συνδυασμό της ερυθρής ποικιλίας Syrah και της λευκής Viognier.
Είναι ένα φινετσάτο κρασί, που συνδυάζει έντονα ποικιλιακά αρώματα, αλλά συγχρόνως και γευστικό πλούτο κρασιών παλαίωσης.
Σερβίρεται στους 16–18 °C.
Συνοδεύει: Πουλερικά μαγειρεμένα με σάλτσα από κρασί, κόκκινα και λευκά κρεατικά στη σχάρα. - • Ερυθρό
- Παράγεται από τις ποικιλίες Syrah, Μerlot και Λημνιό. Παλαιώνει για ένα περίπου χρόνο σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Έχει λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα και σύνθετο μπουκέτο μπαχαρικών και ώριμων μαύρων φρούτων, όπως δαμάσκηνο, κεράσι.
Μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.
Σερβίρεται στους 16–18 °C.
Συνοδεύει: Xοιρινό, ψητά κόκκινα κρέατα, διάφορα πουλερικά στο φούρνο, κυνήγι με κόκκινες σάλτσες, ώριμα τυριά.