• Λεωφορος Καποδιστριου 64 Φιλοθέη Αττικής - 210 6811000

Μοσχάρι

Στο κρεοπωλείο μας το καλό μοσχάρι γίνεται οικονομικά πιο προσιτό γιατί είμαστε κάθετη μονάδα. Είμαστε υπεύθυνοι για όλα τα στάδια από την παραγωγή τροφής (πρώτη ύλη) έως την μεταφορά του κρέατος στο κατάστημά μας. Ό, τι και αν επιλέξετε, το κρεοπωλείο μας θα προσφέρει πάντα εξαιρετική ποιότητα κρέατος!

ΕΝΤΟΣΘΙΑ

Το μοσχαράκι δίνει νοστιμότατα εντόσθια. με τα γλυκάδια είναι οι αδένες του μοσχαριού. Πιο νεαρά μοσχάρια έχουν μεγαλύτερα και νοστιμότερα γλυκάδια. Στα βοδινά δεν συναντάμε γλυκάδια.
Συκώτι
Μαλακό κομμάτι, θεωρείται μια συμπυκνωμένη πηγή βιταμινών. Συγκεκριμένα σε πρόσφατη έρευνα το «Composition of Foods» των McCance and Widdowson αναφέρει ότι 28γρ μοσχαρίσιου συκωτιού προσφέρει πάνω από 100% της ημερήσιας αξίας σε βιταμίνη Β12 και βιταμίνη Α. Είναι επίσης μια καλή πηγή φυλλικού οξέος και ριβοφλαβίνης. Είναι εύγευστο. Το μαγειρεύουμε τηγανιτό ή ψητό. Νόστιμη επιλογή και για barbeque (ψημένο μέτρια). Σήμερα υπάρχουν πολλές συνταγές μαγειρέματος και μαριναρίσματος. Καλό είναι να προτιμούμε συκώτι από μικρά μοσχάρια. Είναι πιο νόστιμο, πιο μαλακό και διατροφικά οφελιμότερο. Ξεχωρίζει από το χρώμα που πρέπει να είναι έντονο, η υφή σφιχτή και υγρή.
Γλυκάδια
Υπάρχουν δύο ειδών: τα μοσχαρίσια γλυκάδια, αυτά δηλαδή που προέρχονται από τον λαιμό και αυτά γύρω από την καρδιά (θυμικός αδένας) ή την κοιλιά (πάγκρεας). Ο απλούστερος τρόπος μαγειρέματός τους είναι τηγανητά, αλλά γίνονται και βραστά, μαγειρευτά ή ψητά. Τα χρησιμοποιούμε στον πατσά αλλά και τηγανιά και σε κρεατόπιτα κ.ά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: από τα παραπάνω αρκεί να κάνεις μια ανάγνωση για να καταλάβεις πιο κομμάτι κρέατος σε ευχαριστεί περισσότερο. Πείτε στον χασάπη σας πως θέλετε περίπου το κρέας και πως επιθυμείτε να το μαγειρέψετε. Ακούστε και την δική του πρόταση. ΣΤΟ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΛΙΤΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ.* *ισχύει για παρασκευάσματα ή για εξειδικευμένα κομμάτια που δεν ζητούνται καθημερινά ή υπάρχουν μεμονωμένα στο μοσχάρι όπως π.χ. τα μάγουλα, η ουρά κ.ά.